Allereerst wens ik jou veel  liefde, geluk en gezondheid in 2016. Volgens de numerologie staat het jaar 2016 (= het getal 9) voor een jaar van afronden en beëindigen. Oude denkpatronen dienen losgelaten te worden en nieuwe denkpatronen zullen ontstaan. Graag wil ik hier een steentje aan bijdragen door het schrijven van mijn blogs te blijven continueren en daar een verdieping aan toe te voegen. Maar ook door het geven van 1-daagse trainingen met geluk als thema!

Transformatie

Als ik terug kijk op mijn blogs van afgelopen jaar dan staan de blogs over geluk boven aan. We willen ons gelukkig voelen, maar handelen er niet naar. Of het ligt aan de ander, of de maatschappij, of je jeugd, wat dan ook. Het nemen van eigen verantwoordelijkheid is een belangrijke factor die hoort bij je gelukkig voelen. De keuzes die je moet maken om je gelukkig te voelen zijn soms niet eenvoudig en kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Je eigen onzekerheid en angst kunnen je  letterlijk vastzetten in je eigen denkpatronen. En ondanks dat je diep van binnen weet dat de situatie je niet gelukkig gaat maken, ben je niet in staat om je denkpatronen te doorbreken, waardoor jij  een eerste stap kunt zetten.

Gelukkig zijn

Maar wanneer ben je nou gelukkig. Is dat een constant gevoel of zijn het momenten?  Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het momenten zijn. Hoe meer je leert om te luisteren naar je gevoel, hoe meer geluksmomenten jij voor jezelf creëert , maar ook herkent. En om dat te gaan ervaren wil ik je graag helpen. En wel op 2 manieren!

Blogs met oefeningen

Het komende jaar ga ik mijn blogs schrijven met als doel om jou gelukkig te maken. Hoe ga ik dat doen? Ik ga mijn eigen ervaringen in mijn blogs delen met daaraan gekoppeld oefeningen die jou bewust gaan maken van jouw handelen. Het opdoen van zelfkennis gaat je helpen om je geluksmomenten te herkennen. Hoe meer zelfkennis je hebt, hoe meer inzicht je krijgt in je eigen emoties en gevoelens met jouw manier van handelen als gevolg. Door meer inzicht in jezelf te krijgen, wordt jij je ook meer bewust van de keuzes die je maakt en de reden waarom. Het is jouw handelen dat uitgedaagd dient te worden.Het zit hem uiteindelijk in het DOEN!

1-daagse trainingen

Naast mijn individuele gesprekken ga ik vanaf maart 2016 ook starten met 1-daagse trainingen voor zowel particulieren als het bedrijfsleven. In deze trainingen ga ik uiteenzetten welke vaardigheden nodig zijn om gelukkig te worden. Door gebruik te maken van mijn eigen ervaringen, naast visuele en auditieve ondersteuning, gaan we bij jou de grond rijp maken waarop geluk kan groeien. Het grootste goed wat jij jezelf cadeau kunt geven en wat je als werkgever aan je werknemers kunt aanbieden. Niet voor niets is geluk een onderdeel van het  nieuwe businessmodel.

Ken je mensen in jouw omgeving of ben jijzelf op zoek naar geluk, deel dit bericht dan via Social Media. Hoe meer mensen mee doen met dit experiment, hoe beter. Ik hoop dat jij je ervaringen wilt delen, zodat jij  anderen kunt inspireren en motiveren bij hun groei en ontwikkeling. Wie weet wat voor moois we met elkaar kunnen neerzetten!