Werk jij om te leven of laat jij het leven werken voor jou?!

Voel jij de druk van de maatschappij of je werk, wil jij niet teleurstellen, pas jij je altijd maar aan en trek jij verantwoordelijkheid naar je toe? Worden gevoelens zoals vermoeidheid, opgebrand zijn, verdrietig voelen en nergens geen zin meer in hebben alleen maar erger?

In de afgelopen jaren heb ik menigeen mogen helpen bij klachten die kenmerkend zijn voor een burn-out. Inmiddels hebben ongeveer 1.000,000 Nederlanders deze symptomen en zijn er nog eens 1.000.000 Nederlanders depressief?

Tijd voor verandering!

Ook ik heb met dezelfde klachten gekampt en ben mij bewust geworden dat de manier hoe ik in  het leven stond mij niet ten goede kwam. De druk die ik voor mijzelf creëerde, omdat ik vooral veel van mijzelf MOEST, de verwachtingen van anderen, het aanpassen aan anderen en mezelf wegcijferen hebben mij teveel energie gekost waardoor ik uiteindelijk 5 maanden thuis kwam te zitten.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy policy.
Ik Accepteer

Leuk dat je interesse hebt in het volgen van de E-learning modules om snel weer uit je burn-out te komen of te voorkomen dat je in een burn-out komt. Ik help je graag om je leven weer in balans te krijgen! De E-learning modules worden wekelijks vrijgegeven. Het traject duurt in totaal 8 weken. Voorafgaand aan de modules vind een intakegesprek plaats. Dit kan bij mij op de locatie of via Skype. Achter de schermen geef ik feedback op de door jouw ingevulde antwoorden. Ik blijf je dus achter de schermen monitoren. Nadat alle E-learning modules zijn afgerond volgt een evaluatiegesprek. Mocht je vragen hebben kan je besloten Facebookpagina, zodat ook andere deelnemers iets op kunnen steken van jouw vragen en mijn feedback.

Zorgverzekeraar

De totale kosten van dit traject zijn 325,00. Het traject bestaat uit een intake- en een evaluatiegesprek van ongeveer een uur. Daarnaast blijf ik je tijdens de modules achter de schermen volgen, zodat je, wanneer nodig, feedback van mij krijg. Wanneer jij je aanmeldt koop je de modules. Je ontvangt hiervoor een factuur. Na afloop ontvang je van mij nog een factuur met de datum van het intakegesprek en het evaluatiegesprek. Deze factuur kan je naar je zorgverzekeraar sturen, indien je in aanmerking komt voor een vergoeding. Ik word vergoed via het aanvullend pakket van de meeste zorgverzekeraars. Ben jij aanvullend verzekerd en wil je weten voor welke vergoeding je in aanmerking komt? Klik dan hier.

‘The secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but building the new’

Een gebrek aan zelfkennis

In onze kennismaatschappij ligt de aandacht meer op het denken en is de aandacht voor het gevoel ondergeschikt. Hierdoor ben jij het contact met jezelf min of meer verloren en zoek jij de oplossing voor een beter gevoel veelal buiten jezelf of richt jij je aandacht op anderen.

Steeds meer kom ik tot de conclusie dat het gebrek aan zelfkennis mogelijk één van de belangrijkste redenen is waardoor deze klachten kunnen ontstaan. Op basis van jouw gedachten, jouw opvoeding en de input van belangrijke personen in jouw leven heb jij een zelfbeeld opgebouwd. Je handelen wordt aangestuurd door je gedachten en gevoelens die aan dit zijn zelfbeeld gekoppeld. En zolang jij jezelf niet uitdaagt om deze gedachten en gevoelens te onderzoeken of ze wel kloppen, blijf je handelen zoals je dit altijd gedaan hebt, totdat je vastloopt in je leven en je volledig opgebrand voelt.

Tijd voor verandering

Maar niet iedereen zoekt meteen de weg naar een psycholoog of een therapeut of misschien denk jij wel “Zo erg is het nog niet.” of “Ik wil wel, maar ik durf niet.” Dan heb ik wellicht een oplossing voor jou. In 8 modules help ik je om je weer energiek te voelen en je meer bewust te worden van wie jij bent  en de unieke kwaliteiten te ontdekken die jij met je meedraagt.

De manier hoe je naar jezelf kijkt en de wijze waarop je met jezelf omgaat veranderd en je zult merken dat je tot veel meer in staat bent dan dat je op dit moment denkt. En dit alles in je eigen tijd, op je eigen tempo en in je eigen veilige omgeving. De modules bestaan uit een combinatie van psychologie en spiritualiteit.

Door mijn eigen ervaringen ben ik er achter gekomen  dat veel mensen aan het zoeken zijn naar wie ze nu eigenlijk zijn en wat ze nu eigenlijk willen, maar niet goed weten  hoe ze daar achter kunnen komen. Wat je niet wilt weet je vaak wel te vertellen, maar over wat je wel wilt heb je misschien nog nooit bewust nagedacht. Jij onderschat de invloed van jouw eigen denken, voelen en handelen op jouw leven. Ja, je hebt veel zelf in de hand, maar helaas is die kennis  jou niet altijd op school of vanuit je opvoeding meegegeven. Vaak kom je daar achter door levenservaringen die je tijdens je leven opdoet.

Het zijn de ingrijpende ervaringen zoals een overlijden, het verliezen van een baan of vastlopen in het werk, ziekte of een scheiding of het missen van zingeving  je overvallen wordt door gevoelens van angst,  depressiviteit of neerslachtigheid en niet weet hoe je het tij kan keren.  Inzicht krijgen in jouw eigen kwaliteiten, verbeterpunten en ontwikkelpunten helpen jou om een leven te creëren gericht op energie, geluk en voldoening.

Gevoelens zijn de richtingaanwijzers van het leven. Als je leert om met je emoties en gevoelens om te gaan zal het maken van keuzes je makkelijker afgaan en kom je na een ingrijpende ervaring sneller terug in balans.

‘To find yourself, think for yourself’

Inhoud Cursus

In die 8 e-learning modules komen de volgende onderwerpen aan de orde.

 • Herkennen en erkennen
  • Waar sta je nu en waar wil je naar toe
 • De controlekamer
  • Wat beïnvloed je denken, doen en handelen.
 • Emoties en gevoelens
  • Herken jij je eigen emoties en gevoelens en hoe ga je er mee om.
 • Doelen en motivatie
  • Hoe motiveer jij jezelf en welke doelen wil jij bereiken.
 • Zelfbeeld
  • Hoe kijk jij naar jezelf en hoe creëer je een positief zelfbeeld.
 • Overtuigingen
  • Welke negatieve overtuigingen heb jij en hoe zet je ze om naar positieve overtuigingen.
 • Comfortzone
  • Waar liggen jouw uitdagingen en hoe ga jij je comfortzone vergroten.
 • Kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten
  • Welke kwaliteiten draag jij met je mee.

De modules bestaan uit een video en een werkboek. Het werkboek bestaat uit theorie en opdrachten die je dient te maken. Verandering gaat niet vanzelf. Door het maken van de opdrachten wordt je gedwongen om na te gaan denken over jouw leven en de invulling die je daaraan geeft.

Daarnaast is er een besloten Facebookpagina waarop jij je vragen kunt stellen en waar jij je ervaringen kunt delen. Aan het begin van de training wordt er een intake afgenomen en aan het eind van de training volgt een evaluatiegesprek. Ik wordt vergoed via het aanvullend pakket van de meeste zorgverzekeraars. Deze kosten van de individuele gesprekken worden daardoor gedeeltelijk vergoed.

Iedere maand wordt er een workshop georganiseerd waar je terecht kunt met vragen en waar thema’s aan de orde komen.

En wat gaat dit je opleveren?

 • Een andere mind set;
 • Meer zelfvertrouwen;
 • Inzicht in je eigen handelen, zodat denken, voelen en handelen met elkaar overeenstemmen;
 • Kwetsbaarheid omzetten in kracht;
 • Het uiten van emoties en gevoelens;
 • Problemen om weten te buigen naar uitdagingen.

Heb jij de moed om naar jezelf te kijken en ben jij toe aan verandering, zodat jij meer energie, geluk en voldoening uit jezelf weet te halen? Ontdek dan jezelf. Het is het grootste en mooiste cadeau wat jij jezelf kan geven. Geloof me, jij kan werken om te leven of je laat het leven werken voor jou. Ik hoop dat jij jezelf de moeite waard vind om die uitdaging met jezelf aan te gaan.

Ik reis graag een stukje met je mee.