Inmiddels ben ik druk met de voorbereidingen van de training Reboot your Life. Het is altijd spannend wanneer je iets voor de eerste keer gaat doen. Ondanks dat ik inmiddels 10 jaar als psycholoog individuele gesprekken voer en weet dat het echt wel goed gaat komen, ervaar ik toch een gezonde spanning waardoor ik het ene moment heel overtuigend kan zijn en geen twijfel heb en het andere moment onzeker wordt.  

Ik weet nog goed toen ik zelf voor het eerst een groepstraining ging volgen. Ik wilde samen met een vriendin een training volgen en zij adviseerde een bewustzijnstraining in de regio. Ik ging mee voor de “gezelligheid”. Op dat moment wist ik gelukkig niet precies wat voor training het was, want ik was zo gesloten als een oester. Met mij ging namelijk altijd alles goed!  Ingrijpende of moeilijke situaties ging ik uit de weg, ik paste me aan en zette een masker op. Gedurende deze training stelde ik mezelf steeds meer open, mede ook door interactie met de andere deelnemers. Ik werd me steeds meer bewust van mijn eigen rol in bepaalde situaties en kreeg steeds meer inzicht in mijn eigen handelen. Uiteindelijk heeft deze training mij geholpen om mij meer bewust te worden van wie ik ben en waarom ik de dingen doe die ik doe.

Ik snap dan ook als geen ander hoe moeilijk de stap kan zijn om de confrontatie met jezelf aan te gaan. Maar het leven bestaat uit fases, die ons helpen bij het ontdekken wie we zijn. En soms zijn dit best wel pittige fases en weten we niet altijd hoe we door zo’n fase heen kunnen komen. We voelen ons dan angstig en onzeker, hebben te weinig vertrouwen in onszelf, voelen ons onbegrepen of hebben moeite met het maken van keuzes. Hulp vragen is dan juist een kracht in plaats van een zwakte.

De training Reboot your Life helpt jou om weer dichter bij jezelf te komen en meer te vertrouwen op jouw eigen kracht en intuitie. Je bent sterker dan je denkt. Het enige wat nodig is, is dat jij er ook in gaat geloven.