Hoe vaak komt het voor dat wij ons eens lekker laten gaan en eens flink gek doen? Ja, misschien als we alcohol genuttigd hebben en dan meer lef hebben. Dan willen we nog wel eens gek doen, want dan hebben we iets om ons achter te verschuilen, nl. de alcohol. Maar jezelf even helemaal laten gaan, dat doen we toch veel te weinig? En dat terwijl lachen zo gezond is.

In ons drukke en jachtige leven met al onze verantwoordelijkheden hebben wij het vaak te druk om vrij te nemen of tijd voor onszelf vrij te maken. Hierdoor houden wij geen rekening met onze eigen behoeften of de behoeften van onze dierbaren. Wij vinden altijd wel weer een reden om onszelf weg te cijferen en de klus te klaren met alle gevolgen van dien. Onderstaand 4 argumenten om juist wél tijd voor ontspanning te creëren!

Plan je vrije tijd.
Wanneer je een eigen onderneming hebt of een baan met veel verantwoordelijkheid, dan is een goede planning cruciaal. Maak duidelijke afspraken en creëer tijd voor jezelf of om onvoorziene omstandigheden op te kunnen vangen. Plan niet alles achter elkaar, waardoor jij jezelf steeds onder druk moet zetten wanneer het anders loopt dan verwacht. Op een burn-out zit je niet te wachten!

Zorg goed voor jezelf.
Jouw lichaam heeft rust en ontpanning nodig om te kunnen herstellen, zowel fysiek als mentaal. Door verandering van de omgeving, andere mensen en andere omstandigheden verdwijnen werk en verantwoordelijkheden meer naar de achtergrond. Voordeel hiervan is dat jij na een paar dagen ontspanning met een frisse kijk tegen jouw werkzaamheden aankijkt.

Vergroten van productiviteit
Doordat jij je uitgerust en ontspannen voelt, zit jij beter in je energie. Hierdoor ben jij productiever en verzet jij meer werk in minder tijd. Je gaat dus effectiever met je tijd om.

Goed voor je relatie
Werk is zeker belangrijk, maar tijd vrij maken voor je dierbaren is nog véél belangrijker. Niemand wil op de 2e plaats staan. Verkeerde prioriteiten stellen is een veelvoorkomend argument wanneer ik cliënten krijg voor relatietherapie. Zorg dus voor een goede balans tussen werk en privé!

Afgelopen week was ik zelf een weekje vrij en heb ik geen blog geschreven. Deze week werk ik nog wel,  maar daarna ben ik nog 2 weken vrij. Even opladen en mijn gedachten verzetten, leuke dingen doen en genieten van vrienden en familie.

Ik wens jou een fijne vakantie. Ga vooral lekker ontspannen en genieten. Dat is goed voor je!