We weten allemaal dat positieve gedachten beter voor ons zijn dan negatieve gedachten. En toch geven wij ongemerkt de voorkeur aan negatieve gedachten met alle gevolgen van dien. Want aan het vasthouden van negatieve of positieve gedachten is een consequentie gekoppeld. En daar houden we totaal geen rekening mee.

De wet van de Aantrekkingskracht

Onze gedachten hebben een veel grotere impact op ons functioneren dan wij ons bewust zijn. Er is namelijk een natuurwet die door onze gedachten beinvloed wordt en dat is de wet van de Aantrekkingskracht. Waarschijnlijk zijn er velen onder ons die hier nog nooit van gehoord hebben, want anders waren er veel minder mensen met o.a. depressie, burn-out of angstklachten. Dat klopt ook wel, want dit is een geheim wat in het verleden verborgen is gehouden (het klinkt als een sprookje). Zowel positieve als negatieve gedachten hebben een invloed op de wereld zoals wij die zien. Aan negatieve gedachten zit een negatief gevoel gekoppeld. Wanneer deze negatieve gevoelens en gedachten van invloed worden op ons handelen, trekken wij negatieve omstandigheden naar ons toe. Jawel, zonder dat jij het je bewust bent , trek je negativiteit aan. Helaas kom je daar vaak pas achter als het te laat is.

De invloed van gedachten

Zoals eerder vermeld zijn we allemaal energie. Wanneer wij ons laten beïnvloeden door negatieve gedachten voelen wij ons minder energiek. Logisch, want negatieve gedachten en gevoelens brengen een negatieve lading met zich mee. Positieve gedachten leveren energie op, waardoor jij je energieker voelt. Wanneer jij lager in jouw energie zit, kom jij op het niveau waar ziekten of ongeluk zich kunnen manifesteren. En zonder dat jij dit beseft,  roep jij iets op ons af wat je eigenlijk niet wilt. Weet jij veel….

Positief denken

Dus waarom zijn positieve gedachten zo belangrijk? Omdat positieve gedachten zorgen voor positieve gevoelens en positief handelen. En hoe beter jij  je voelt, hoe hoger jij in jouw energie komt.  Hoe meer jij dus leeft vanuit passie en voldoening, met respect voor jezelf en anderen, hoe sneller jouw gedachten zich manifesteren in jouw werkelijkheid, waardoor het leven dat jij wenst door jou bedacht kan worden.

Jammer dat deze informatie al duizenden jaren oud is, maar altijd geheim is gehouden. Doe er nu je voordeel mee en onderzoek het voor jezelf. Jij hebt meer invloed op jouw leven dan dat jij altijd hebt gedacht en het wordt tijd dat jij de regie over jouw leven weer in eigen hand neemt en je bewust wordt van jouw gedachten en gevoelens. Maar dan moet jij jezelf wel de moeite waard vinden.

Eén tip

Vind jij jezelf de moeite waard en hoe investeer jij in een gelukkig leven?