Moet jij ook zoveel van jezelf? Ik moet  boodschappen halen, ik moet  nog eten koken, ik moet de was doen, ik moet  werken, ik moet de hond uitlaten… om gek van te worden. En iedere keer als ik iets moet , voel ik wat het woord moeten met me doet. Nog meer druk creëren….

Woorden hebben energie

Waarom gebruiken we het woord moeten zoveel. Als je mijn blog leest met als titel “Let op je woorden!“, dan lees je dat woorden een bepaalde energie me zich meedragen. Het woord moeten heeft naar mijn mening een negatieve lading. Hoe meer ik het woord moeten gebruik, hoe meer lading het woord moeten gaat krijgen,  met de nodige stress als gevolg. En ondanks dat ik die blog zelf heb geschreven, laat ook ik me bij tijd en wijle verleiden om weer eens teveel van mijzelf te moeten. En dat is nou net hoe ik niet met mezelf om wil gaan. Tijd voor een brainchange…..

Focus op het resultaat

Dus vandaar deze blog. Wat als ik het woord moeten  vervang door het woord graag willen. Dus in plaats van ik moet zeg ik nu ik wil graagIk wil graag boodschappen doen, ik wil graag de hond uitlaten, ik wil graag eten koken.  Het klinkt misschien een beetje onnatuurlijk, maar dat  is een kwestie van wennen. Het voelt in ieder geval al anders, minder zwaar en beladen. In plaats dat ik mij focus op de activiteit waardoor er druk ontstaat, focus ik mij nu op het resultaat. Want na het boodschappen doen heb ik voldoende voeding in huis en als ik gewassen heb is alles weer schoon. Dus in plaats dat ik mijzelf onder druk zet door in termen van moeten te denken, omdat ik de activiteit nog moet doen, wil ik mij nu graag focussen op het resultaat. En dat resultaat wil ik graag!

Lees ik deze blog voor aan Axelrody, mijn partner, en vraag ik hem wat hij van deze blog vindt. Zegt hij “het gaat”. “Oh” zeg ik, “Dus hij is niet goed? Misschien moet ik nog iets veranderen?” “Je moet niets”, zegt hij, ” je wilt graag iets veranderen?” Nu niet meer…. 😉