Stel je voor: een prachtig huis met 13 kamers voor 30 volwassenen en kinderen, prachtig weer, een meer met een strandje als achtertuin en het zwembad naast de deur. Daar teken je toch voor?

Afgelopen weekend was het zo ver. In januari hadden wij met  9 gezinnen afgesproken om een lang weekend met elkaar een huis te gaan huren. Uiteindelijk viel de keuze op Sevenum. In een huis met een oppervlakte van ongeveer 935 m2 met in totaal 13 slaapkamers en 3 sauna’s hebben wij 3 fantastische dagen gehad. Hoofdingrediënten waren: veel lachen, eten en drinken en vooral veel plezier maken en het gezellig met elkaar hebben.

Nu hadden wij geen beter weekend kunnen treffen als het om het weer gaat. Iedere dag was het ruim boven de 23°C, met een lekker zonnetje en een heerlijk windje. De kinderen, in totaal 12 in de leeftijd van 8 tot 16 jaar, vermaakten zich prima in het water van het zwembad of van het meer of op het speelveld. Daarnaast werd er gevaren in bootjes, werd er gebruik gemaakt van de survivalbaan en werd er gewaterskied. Al met al een fantastisch weekend voor iedereen.

Hoe kostbaar zijn dit soort weekenden? 3 dagen met vrienden in één huis biedt de gelegenheid voor het genieten van elkaars gezelschap. Werk, kinderen en verplichtingen zorgen er in het dagelijkse leven voor dat de tijd vliegt en dat je zo weer een paar weken verder bent. En over persoonlijke omstandigheden praat je minder snel over de app dan face to face. De tijd en aandacht die je elkaar gedurende deze dagen kunt geven is onbetaalbaar. Even geen dagelijkse beslommeringen, maar plezier maken met elkaar en genieten. Ik hoop dat jij ook vrienden hebt met wie jij 3 dagen in zo’n huis wilt zitten. Ik prijs me in ieder geval rijk met deze mensen om mij heen en dat ik ze mijn vrienden mag noemen. Nogmaals bedankt voor jullie vriendschap, de gezelligheid, het lachen maar vooral jullie aanwezigheid.

Volgend jaar weer?

Eén tip
Maak tijd vrij voor je vrienden en geniet van elkaars gezelschap.