Inmiddels schrijf ik sinds 3 maanden iedere week een blog voor zowel mijn eigen website Brainchange.nl als Alookinmydiary.nl. Tijd voor een evaluatie! Wat wil ik nu precies met mijn blogs en wil ik iets veranderen?

Het delen van kennis

Ik ben begonnen met het schrijven van blogs, omdat ik graag een grotere doelgroep wil bereiken met wie ik mijn kennis kan delen. Inmiddels heb ik zelf aardig wat levenservaring opgedaan op verschillende leefgebieden zoals werk, relaties en gezondheid en werk ik bijna 10 jaar als psycholoog. Soms heb je net even een duwtje in de rug nodig om de draad weer op te kunnen pakken en via deze blogs kan ik daar misschien een bijdrage aan leveren. Tenslotte is er een groep mensen die de drempel naar een psycholoog te groot vindt en misschien werkt deze manier beter voor hen.

Maar eigenlijk wil ik meer bereiken. Door het schrijven van blogs wil ik ook iets meegeven wat makkelijk is om toe te passen zodat je steeds meer zelfkennis opbouwt.  En daar heb ik over nagedacht.

Mijn ervaring met leren

Ik heb ooit een training “Presenteren in het openbaar” gevolgd. Die training  is mij altijd bij gebleven. In 8 lessen leerden wij om een goede presentatie te geven. Tijdens iedere les werd ons gevraagd om een presentatie voor te bereiden en deze ook ten tonele te brengen. Na afloop werd aan alle deelnemers gevraagd iets positiefs te vertellen over datgene wat zij hadden gezien (alleen maar positieve feedback, geen negatieve). Het maakte niet uit waarover, als het maar positief was. Aansluitend gaf de trainer één  tip. En één  tip is niet zo moeilijk om te onthouden. Dus tijdens het maken van de volgende presentatie ging je met die tip aan de slag. En zo kreeg je na iedere presentatie een tip waar je in de week daarop mee aan de slag ging. En doordat je niet overspoeld werd door negatieve feedback van medestudenten, want zo kan het soms voelen als je iets nieuws moet leren, werd mijn zelfvertrouwen groter en ging het presenteren mij steeds makkelijker af. Na 8 weken slaagden wij met zijn allen voor deze training. En datzelfde principe wil ik ook gaan toepassen in mijn blogs.

Eén tip

Vanaf volgende week zal ik iedere blog beëindigen met één tip. Aan jouw de keuze of jij met jezelf de uitdaging aan wilt gaan en deze tip gaat integreren in jouw handelen of niet. Doe je dit wel dan zal je gaande weg het volgende merken:

  • Jij krijgt een andere mindset.
  • Jij gaat leren relativeren.
  • Jij krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Jij zit beter in je vel.

Ben jij toe aan een uitdaging?

Schrijf je dan in via de website en jij krijgt een email wanneer mijn volgende blog online staat. Word jij geraakt door mijn blogs en wil jij een persoonlijk gesprek? Ik word vergoed via het aanvullend pakket van bijna alle zorgverzekeraars (zie de website).  Doe er je voordeel mee :-).

En als laatste wil ik je vragen om deze blog zoveel mogelijk via social media te delen.