“Je moet het niet willen, je moet er in geloven!” Dat waren de woorden van Seal tijdens zijn aanwezigheid bij RTL Late Night!  Hij vertelde op een inspirerende wijze over zijn ervaringen bij The Voice en zijn eigen levenswijsheid. De sleutel naar succes!

Belemmerende overtuigingen
We willen allemaal het liefst alles hebben, een mooie auto, een huis, goede gezondheid, een leuke baan, noem maar op. Maar willen is één, er in geloven is wat anders.  In deze tijd, met de kredietcrisis nog in ons achterhoofd, met 600.000 werkelozen, steeds meer informatie over slechte voeding en een invasie aan vluchtelingen, hebben wij allerlei gedachten die ons belemmeren om in onszelf te geloven. Het gebrek aan zelfkennis en vertrouwen heeft plaats gemaakt voor angst en onzekerheid.  Niet echt een voedingsbodem voor succes!

Geloof in je eigen kracht
En toch heeft hij mijns inziens gelijk. Wanneer je succesvolle mensen spreekt hebben ze allemaal één gemene deler. Een rotsvast vertrouwen in hun eigen kunnen en een focus die zo scherp is als een lens. Natuurlijk hebben deze personen ook met tegenslag te maken gehad en denken zij na over de veranderende omstandigheden in de wereld, maar dit alles heeft nooit tot twijfel geleid. Misschien hebben ze hier en daar wat aangepast, zodat ze hun ingeslagen weg konden vervolgen,  maar hun doel hebben ze nooit uit het oog verloren. Sterker nog, de veranderende omstandigheden hebben er alleen maar voor gezorgd dat hun vastberadenheid en doorzettingsvermogen groter werd. Waar een wil is, is tenslotte een weg!

Kent uzelf
Een aforisme dat toegeschreven is aan zes Griekse wijsgeren. Niet voor niets waren zij van mening dat zelfkennis een belangrijke factor is. Personen met zelfkennis weten ondermijnende gedachten of negatieve gevoelens en emoties  om te buigen in stimulerende gedachten en positieve gevoelens en emoties. Voeg daar een scherpe focus, passie en geloof in jezelf aan toe en je weg naar succes ligt in het verschiet!

Eén tip
Hoe ondermijn jij jezelf, waardoor jij belemmert wordt op jouw weg naar succes?

Liefs,