Afgelopen week ben ik bij een evenement van de High Five Foundation geweest. Een stichting die zich inzet voor kinderen van 0 t/m 17 jaar waarvan de ouders zijn aangewezen op de voedselbank. Gezinnen die beperkte tot geen financiële mogelijkheden hebben om eens een uitstapje te maken of een extraatje uit te geven. Ja, helaas zijn die er nog steeds….

Kwetsbare doelgroep

Het was vorige week op het nieuws. Kinderen die onverzorgd op school komen, of zonder ontbijt of met kapotte kleding. Deze kwetsbare doelgroep verdiend de aandacht. Want hoe voelt het als jij andere kinderen met merkkleding hoort praten over uitstapjes, vakanties of over uiteten gaan. Iets waar jouw ouders geen geld voor hebben, om wat voor reden dan ook.

Wat kan je doen?

En dan ontstaat er een initiatief waarbij één iemand het voortouw neemt en mogelijkheden gaat onderzoeken. De situatie voor deze kinderen veranderen is niet mogelijk. Daar is het te gecompliceerd voor. Maar een voorbeeld zijn in wie jij bent en de keuzes die jij gemaakt, dat kan wel. En door deze kinderen uit hun situatie te halen, al is het maar voor een dag, geef je hen een positieve ervaring mee. Een ervaring waarbij zij zich bewust worden dat het ook anders kan en dat er meer is dan de omstandigheden bij hen thuis. Dit kan bij deze kinderen een intrinsieke motivatie te weeg brengen die hen stimuleert om voor zichzelf een andere toekomst te creëren.

Een andere toekomst

Kinderen zijn onze toekomst.  En wat willen wij onze kinderen meegeven? Dat je vertrouwen krijgt in jezelf en dat alles wat jij wenst binnen jouw mogelijkheden ligt, dat je soms hulp nodig hebt en dat je het niet altijd allemaal zelf hoeft te doen. Daarin zijn wij als volwassenen een voorbeeld. En daarom wil ik een oproep doen aan alle ouders…..

Willen jullie dit blog gebruiken om met jullie kinderen in gesprek te gaan  over kinderen die het minder hebben dan anderen. Door er met elkaar over te praten ontstaat er meer begrip voor de omstandigheden van deze kinderen, waardoor de kans op pesten of het maken van vervelende opmerkingen afneemt. En door middel van het geven van 1,00 Euro  (meer mag natuurlijk ook) aan de High Five Foundation wordt er ook een aktie aan gekoppeld. Er over praten is één ding, er naar handelen is iets anders. En dat wil je jouw kind meegeven. Het zit hem in het DOEN.

En dit biedt de High Five Foundation de mogelijkheid om nieuwe projecten voor deze kinderen te organiseren zoals een zwemabonnement of andere activiteiten, waarbij plezier hebben en lol maken centraal staan.

Met elkaar voor elkaar…. moet je eens kijken wat we dan allemaal kunnen bereiken!

Wil jij een donatie maken, klikt dan hier!

Dank je voor jouw financiële bijdrage! Jij maakt een kind blij…..