Wanneer kies jij  voor het bekende en wanneer kies jij voor de uitdaging. Hoe meer jij jezelf uitdaagt, hoe meer jij er achter komt dat jij veel meer kan dan dat jij denkt. Door jezelf uit te dagen,  daag jij jouw denken uit. Dat zou je vaker moeten doen!

Helaas kiezen we te snel en te vaak voor het makkelijke en gaan we daarmee de uitdaging uit de weg. Dat is jammer, want kiezen voor de uitdaging maakt het leven leuk en spannend.  Door de uitdaging aan te gaan daag jij jouw denken uit. En daar zit het denken niet altijd op te wachten!

Het denken wil controle.

Het denken wil alles onder controle houden. Dat voelt vertrouwd, veilig en kost het minste energie. Tenminste dat denk je. Helaas is niets minder waar. Het denken heeft een illusie gecreëerd die jij bent  gaan geloven en je moet niet alles geloven wat je denkt! Als jij denkt dat je het niet kan, doe jij het niet. Als je denkt dat jij het niet durft, probeer jij het niet. Als jij denkt dat jij het niet weet, zeg jij niets.  En iedere uitdaging die daarmee gepaard gaat, ga jij uit de weg. En dan vindt jij het raar dat je leven een sleur wordt!

Jezelf uitdagen levert je het volgende op:

  • Niets is wat het lijkt. Het is de illusie van jouw denken. Door jezelf uit te dagen kom je hier achter.
  • Je kunt veel meer dan je denkt. Jij beperkt  jezelf door je denken te geloven en daarmee houdt jij jezelf  klein.
  • Door jezelf uit te dagen creëer je positieve energie. Het geeft jouw zelfvertrouwen een boost.
  • Door jezelf te blijven uitdagen leer jij jezelf steeds beter kennen. Kennis die jouw gaat helpen bij de ups and downs van het leven.

Je kan meer dan je denkt.

Ook ik heb mijzelf weten te motiveren om uitdagingen aan te gaan. Ik heb ontdekt door mijn uitdagingen aan te gaan, dat ik veel meer kwaliteiten met mijzelf meedraag dan dat ik ooit had verwacht. En daarmee heb ik mijn overtuiging “Dat kan ik toch niet” weten om te buigen naar de overtuiging “Er is niets wat ik niet kan, alles is te leren”. Hiermee heb ik de drempel om een nieuwe uitdaging aan te gaan verlaagd, neem ik de tijd om mijzelf ergens in te verdiepen, weet ik proberen om te zetten naar doen en geef ik mijzelf de tijd en de ruimte voor een nieuwe ervaring . Of het succesvol is of niet is niet eens meer relevant. Het is de weg er naartoe die kennis over jezelf oplevert. En alleen dat is al de moeite waard!

Creëer voor jezelf uitdagingen. Begin met kleine uitdagingen die haalbaar zijn en bouw dat verder uit. Moet jij eens opletten wat dat met je leven gaat doen!