Ik wilde al eerder een blog over dit onderwerp schrijven, maar twijfelde iedere keer weer vanwege de gevoeligheid van het thema.  Maar aangezien ik toch graag een knuppel in het hoenderhok wil gooien, bij deze…..

Het zelfgenezend vermogen

Ieder mens heeft een zelfgenezend vermogen. Dat het bestaat is een feit. Er zijn al genoeg voorbeelden van personen die op onverklaarbare wijze zijn genezen van ziektes of fysieke gebreken. Als ik precies zou weten hoe het werkt, dan had ik nu de oplossing. Maar dat weet ik dus niet! Wel heb ik een vermoeden in welke richting wij het moeten zoeken.

Ervaring

Na de periode waarbij bij mij kanker werd geconstateerd ben ik na gaan nadenken over het  waarom en waarom ik. Eerst dacht ik dat het een falen van mijn lichaam was. Ik was teleurgesteld, angstig en onzeker en had het gevoel dat mijn lichaam mij in de steek had gelaten. Tenslotte was ik ziek geworden. Later veranderde ik mijn zienswijze, omdat ik mij niet angstig en onzeker over mijzelf wilde voelen. De kwaadaardige cellen waren ingekapseld en het bolletje ter grootte van een knikker zat net onder de huid van mijn been. Ik, zo ijdel als ik ben, ging naar de dokter om het weg te laten halen. “Geen gezicht in een korte broek of rokje, z’n bult aan de zijkant van mijn been”, dacht ik. Dus eigenlijk had mijn lichaam juist goed gehandeld. ” We kapselen het in op een plek waar we zeker weten dat ze het weg laat halen. Daar is ze ijdel genoeg voor”. Ik denk dat mijn lichaam zo iets gedacht moet hebben. Dat is ook wat er gebeurde. De woekerende cellen waren ingekapseld en met het verwijderen van de “knikker” en omliggend weefsel, waren de kwaadaardige cellen verdwenen. Goed gehandeld lichaam!! Ik kan dus wél op je vertrouwen…. waardoor ik over de hele ervaring een goed gevoel kreeg en het kon laten voor wat het was. Maar natuurlijk ging ik ook nadenken over mijn gezondheid, mijn levenstijl, hoe ik met mezelf om wilde gaan, de waarde van vrienden en familie, wat ik van een relatie verwachtte en hoe ik meer voor mezelf kon leren opkomen. En dat niet alleen bedenken maar ook leren toepassen.

Visie

Mijn visie op deze ervaring is het volgende. Een ingrijpende ervaring overkomt je niet voor niets. Het doel is om na te denken over jezelf en jezelf serieus te nemen als het gaat over dat wat voor jou belangrijk is en waar jij voor staat. Of dat nu op gevoelsniveau is, op het mentale vlak, op het gebied van voeding en levensstijl, op het sociale vlak of werk gerelateerd.  Hoe meer wij handelen op een manier waarbij wij ons goed voelen, hoe minder vatbaar wij worden voor negatieve invloeden van buitenaf. Hoe beter wij ons voelen, hoe hoger wij in onze energie komen. Hoe hoger je in je energie zit, hoe meer je datgene naar je toetrekt wat voor jou belangrijk is en waar jij je energie op richt. Dat betekent niet alleen dat jij leert om na te denken over wat belangrijk is, maar dat jij ook moet leren om er naar te handelen. En daar zit nu juist de grote bottleneck! Er over nadenken is één, er naar handelen is wat anders…. Pas als je daadwerkelijk in staat bent om jouw denken om te zetten in handelen, dan zet jij jezelf in beweging en weet jij jouw koers te wijzigen in een richting van welzijn en geluk! Door gevoelens  van blijdschap, voldoening, geluk en vertrouwen wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd en versterkt. Zorg dus dat je voor jezelf een leven creëert waar deze gevoelens de hoofdrol spelen. Het komt je gezondheid ten goede!

Eén tip
Weet jij jouw denken om te zetten in handelen?