Weet jij wat jouw overtuigingen zijn en of deze jou positief beinvloeden of juist beperken?  Volgens Facebook heeft mijn 1e blog in 2016 alleen al op Facebook een bereik van 2.700 gehaald. Vervolgens vroeg ik in mijn 2e blog of jij je doelen wilde delen met anderen. En wat is het resultaat? Geen reacties! Maar waar zit ‘m dit nou in? Het zou zo maar kunnen dat jij je laat weerhouden door jouw eigen overtuigingen.  Op internet vind ik een mooie uiteenzetting wat overtuigingen zijn. Na het lezen van dit artikel ben ik benieuwd of jij jouw overtuigingen weet te benoemen!

Overtuigingen

En, heb je het stuk over overtuigingen gelezen? Dan nu terug naar mijn vraag aan jou. Ben je bereid om jouw doelen te delen met anderen. Het maakt niet uit of je dit wel of niet wilt doen, maar onderzoek voor jezelf welke overtuigingen hieraan ten grondslag liggen. Heb jij positieve overtuigingen of laat jij je leiden door beperkende overtuigingen. En indien jij beperkende overtuigingen bij jezelf herken, ben jij dan in staat om deze overtuigingen om te buigen naar positieve overtuigingen?

Natuurlijk heb ik ook te maken gehad met beperkende overtuigingen. Toen ik besloot om blogs te gaan schrijven, liep ik al meteen tegen beperkende overtuigingen aan.

  • Ik kan helemaal niet schrijven;
  • Denk jij nou echt dat iemand op jou blogs zit te wachten;
  • En wat als mensen er tegenin gaan of zeggen dat ik onzin schrijf.
  • Denk jij nu echt dat iemand jouw verhaaltjes gaat lezen.

Het heeft me even wat moeite gekost om mijn beperkende overtuigingen om te buigen naar positieve overtuigingen.

  • Het zijn mijn ervaringen en het is mijn mening.
  • Volgens mij heb ik wel stof om te delen.
  • Als ik het niet doe dan weet ik het niet.
  • Door het te DOEN stuur ik mijzelf in de juiste richting.
  • Ik moet cliënten werven en dit is een manier om dit te doen zonder dat het kosten met zich meebrengt.

Uiteindelijk hebben mijn positieve overtuigen er voor gezorgd dat ik mijzelf heb weten te motiveren om het toch te doen. En gelukkig maar, want door mijzelf iedere keer weer opnieuw uit te dagen kom ik steeds meer tot de conclusie dat ik veel meer kan dan dat ik zelf denk. En dat mijn overtuigingen mij in het verleden belemmerd hebben in het maken van keuzes die voor mij belangrijk waren. En ik ben echt geen uitzondering op de regel. Wat voor mij geldt, geldt ook voor jou!

Doelen bepalen de richting

Terug naar jouw doelen. Heb jij je doelen helder. Heb jij ze ook uitgewerkt? Wanneer weet jij of jij je doel bereikt hebt. Welke stappen moet jij gaan zetten? Heb jij voor jezelf een tijdsplanning gemaakt. Wat heb jij nodig om je doel te bereiken. Hoe specifieker jij je doel maakt, hoe duidelijker je doel wordt. Geef jezelf de kans om te ontdekken wat jou potentie is. Tenslotte ben jij uniek met wat jij te bieden hebt. Ontdek waar jou kracht ligt en wat jij nodig hebt om je gelukkig te voelen. Je moet ergens beginnen….

Succes!