Mijn partner en ik werden afgelopen week  uitgenodigd  voor de Toppers in de Arena. Wat een onverwachtse leuke verrassing was dit! Beiden hadden we er zin in. Een oppas was snel geregeld (dit wilde ik niet missen). Het werd een héél gezellige avond die tot in de kleine uurtjes duurde….

Maar dan zijn er toch een paar dingen die mij al vaker zijn opgevallen. Samen iets leuks ondernemen is voor sommigen niet leuk of samen iets leuks ondernemen betekent dat je met een groep weggaat en dat je elkaar dan bijna de hele avond niet ziet of spreekt.  En dat is jammer, want ooit zijn jullie verliefd op elkaar geworden en hadden jullie voldoende stof om met elkaar over in gesprek te gaan en konden jullie niet van elkaar afblijven. En juist samen dingen blijven doen is zo belangrijk om je relatie goed te houden. Het biedt jullie de mogelijkheid  om elkaar 1 op 1 aandacht te geven, los van alle dagelijkse beslommeringen zoals kinderen, het huishouden of werk.  Dus hoe komt het dat dit veranderd en dat wij elkaar niet meer die aandacht geven zoals toen? Tenslotte is het toch heerlijk om je geliefd te voelen? Waarom stoppen we er dan mee?

Er zijn een aantal factoren die mogelijk een rol spelen:

  • We communiceren niet of nauwelijks met elkaar en daardoor weten we niet precies wat de behoeften van de ander zijn.
  • We vinden onszelf niet belangrijk genoeg dus accepteren we de situatie en leggen we ons erbij neer.
  • We zijn bang om ons kwetsbaar op te stellen en daarom geven wij onze behoeften niet aan, bang voor afwijzing.
  • We willen niet klef of plakkerig overkomen bij anderen. Dus dan maar niet.
  • We hebben het te druk en daardoor geen tijd om aandacht aan de ander te besteden.
  • We zijn moe of hebben er geen zin.
  • We hebben andere prioriteiten.

Zoals jij leest kan je altijd wel een reden verzinnen om samen niets te ondernemen. En dat is jammer! Want juist door tijd en energie in elkaar te steken en elkaar die aandacht te geven waardoor de ander zich gesteund en begrepen voelt, helpt om weer tot elkaar te komen wanneer de hectiek van het leven het soms overneemt. Door rekening te houden met elkaar en tegemoet te komen aan elkaars behoeften zal het gevoel van verliefdheid blijven aanhouden en blijf je de vlinders voelen. Heerlijk toch…

Eén tip!
Laat de ander weten wat je voor hem of haar voelt.  Het zit hem in de kleine dingen.