Hoe vaak komt het voor dat wij ons eens lekker laten gaan en eens flink gek doen? Ja, misschien als we alcohol genuttigd hebben en dan meer lef hebben. Dan willen we nog wel eens gek doen, want dan hebben we iets om ons achter te verschuilen, nl. de alcohol. Maar jezelf even helemaal laten gaan, dat doen we toch veel te weinig? En dat terwijl lachen zo gezond is.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy policy.
Ik Accepteer

Neem nou de agent uit bovenstaande video. Dit is toch hilarisch om te zien! Denk je dat hij zich op dezelfde manier had geuit als hij had geweten dat deze video ruim 35.000.000 keer zou worden bekeken? De manier waarop hij de tekst playbackt, de uitdrukkingen op zijn gezicht en de gebaren die hij maakt. Dat werkt toch op je lachspieren! En dan de manier waarop hij om zich heen kijkt, onderzoekend of niemand in de gaten heeft dat hij los gaat op de muziek van Taylor Swift. En zijn reactie, wanneer hij in de gaten krijgt dat er personen naar hem kijken.

Neem jezelf niet te serieus

Naarmate we ouder worden raken we onze speelsheid en spontaniteit kwijt. Schaamte of wat anderen van ons denken neemt de overhand, waardoor onze speelsheid en spontaniteit naar de achtergrond verdwijnt. Of we hebben teveel regels of verwachtingen van onszelf, waarvan wij vinden dat wij daar aan moeten voldoen. Als volwassene moeten wij ons vooral gedragen en nemen we onszelf veel te serieus. En dat is jammer! Want door jezelf niet meer zo serieus te nemen kunnen we lachen om onszelf samen met anderen. En dat zouden we vaker moeten doen. Met elkaar lachen in plaats van om elkaar lachen. Lachen houd je jong!

Eén tip

Wanneer heb jij voor het laatst gek gedaan en samen met anderen om jezelf gelachen?