En, ben jij er klaar voor om de eerste stap te zetten naar een gelukkig leven? Voordat we gaan beginnen nog even dit. Like de pagina van Brainchange op Facebook. Met regelmaat zet ik daar informatie op die jou kan ondersteunen op jouw weg naar geluk. Alle beetjes helpen nietwaar!

Je intuïtie is je beste raadgever!
Gevoelens zijn net als richtingaanwijzers. Ze wijzen ons de weg op ons levenspad. We hebben de vrije wil om keuzes te maken. Maar wanneer we een verkeerde keuze maken of niet handelen zoals we graag zouden willen, dan komt ons gevoel in het geding. We praten over positieve en negatieve gevoelens. Maar gevoelens zijn gevoelens. Om ons goed te kunnen voelen moeten we zowel de negatieve als de positieve gevoelens ervaren, er ruimte voor maken en doorleven, of we het nu leuk vinden of niet. Een pilletje van de dokter vlakt je gevoel af, waardoor de daarmee gepaard gaande ervaring niet ten volle ervaren wat weer gevolgen heeft voor je handelen!

Welke weg volg jij?
En dat is jammer. Want wanneer je gelukkig wilt worden is het doorleven van zowel de positieve als de negatieve gevoelens cruciaal. Waarom? Door naar ons gevoel te leren luisteren en daar naar te handelen blijven we op de weg die voor ieder van ons is weggelegd. Op die weg komen we ervaringen tegen die ons helpen bij het  van onze doelen. Dat kunnen zowel negatieve  als positieve ervaringen zijn. Uiteraard geven we de voorkeur aan positieve ervaringen, maar het zijn de negatieve ervaringen die ons uitdagen en ons meer bewust maken van onze keuzes en het daarmee gepaard gaande handelen. Door gevoelens te herkennen en te erkennen krijgen we inzicht in ons gevoelsleven. Daarnaast is leren nadenken over jouw leven van belang wanneer je het voornemen hebt om gelukkig te worden. En dat valt niet mee als jij dat nooit gedaan hebt, omdat jij je altijd aanpast, afhankelijk opstelt of makkelijk laat beïnvloeden. Niemand anders weet wat goed voor jou is behalve jij. Ik ook niet! Het enige wat ik probeer over te brengen is dat jij zelf leert nadenken over jouw eigen gedachten, gevoelens en handelen.

Het stellen van doelen
Dus waar beginnen we mee? Met het stellen van één of meerdere doelen. Ik hoop dat je daar over wilt nadenken en jouw doel(en) wilt delen met de andere lezers,  zodat we elkaar kunnen inspireren en motiveren.  Voor mij werkt Facebook als een stok achter de deur. Ontdek voor jezelf wat voor jou inspireert en motiveert en maak daar gebruik van wanneer jij je doel helder hebt. Schrijf het op, deel het met vrienden, zet het op Social Media, what ever.   Mijn doel is mijn 1-daagse training. Die staat gepland voor maart en 5 kilo afvallen in de komende 4 maanden. Wat is jouw doel?  Ik ben benieuwd!