Afgelopen week kreeg ik op mijn tijdlijn van Facebook een artikel over de wereld van Quantum Fysica. Natuurkundigen hebben namelijk wetenschappelijk aangetoond dat niets vast is en alles uit energie bestaat. In dit artikel wordt op een duidelijke manier uitgelegd hoe het komt dat wij de wereld zien zoals een ieder van ons die ziet.  Best wel confronterend…..

In het artikel word beschreven dat je het leven kan vergelijken met een film. De wijze waarop wij naar het leven kijken is een aaneenschakeling van beelden die elkaar in een sneltempo opvolgen. Eigenlijk op dezelfde manier zoals dit in een film op tv gebeurd. Hoe dit precies werkt weten velen niet, maar feit is wel dat wij allemaal dagelijks naar de tv kijken en het niet meer dan vanzelfsprekend vinden dat wij beeld hebben. En als het programma ons niet bevalt dan schakelen wij over naar een andere zender. Tja, waarom zou je naar iets blijven kijken wat je niet bevalt, terwijl er nog zoveel andere zenders beschikbaar zijn.

Maar als wij ons leven kunnen vergelijken met een film, waarom kiezen wij er dan voor om keer op keer naar een slechte film te blijven kijken? Waarom zappen we niet? Wil je mijn theorie horen?

  1. Wij geloven NIET dat dit een mogelijk is. En daarmee ondermijnen wij onze eigen gedachtegang.
  2. Wij hebben te weinig zelfkennis en weten dus niet precies waar onze belemmeringen zitten en welke patronen ons gedrag in stand houden.
  3. Wij zijn als mensen gemakzuchtig en liever lui dan moe. Maar om je eigen leven vorm te geven moet je tijd en energie in jezelf investeren en nadenken over het leven dat jij wilt leven. “Ik weet het niet” is een te makkelijk antwoord.
  4. Door onze gedachtegang kunnen we in ons gevoel blijven hangen. Maar wat als onze gevoelens slechts richtingaanwijzers zijn en aangeven welk pad wij dienen te bewandelen? Zijn het positieve gevoelens dan weet je dat jij de juiste weg bewandelt. Zijn het negatieve gevoelens dan weet je dat je andere keuzes moet maken, zodat jij je weer beter gaat voelen.
  5. Wij houden ons meer bezig met wat anderen van ons vinden en passen ons liever aan dan dat wij vasthouden aan onze eigen overtuigingen. En daarmee verloochenen wij onszelf.
  6. En misschien wel de belangrijkste. Ons EGO zit ons in de weg.

Ook ik heb mijn ervaringen gehad waarbij ik achteraf gezien beter andere keuzes had kunnen maken, maar mij heb laten weerhouden door één van bovenstaande punten. Ik ben tenslotte ook maar een mens… 😉 Maar als je het artikel gelezen hebt, is er eigenlijk maar één conclusie. Uiteindelijk zijn wij zelf verantwoordelijk voor onze eigen toekomst en kunnen wij niemand anders de schuld geven van onze omstandigheden, behalve onszelf. Best wel confronterend hè, zo’n theorie! Hoop dat het jou aan het denken zet en motiveert om die keuzes te maken die jou brengen bij een gelukkig leven! En mocht je daar hulp bij nodig hebben, dan help ik je graag!