Vandaag heb ik een mijlpaal bereikt. Ik mag mijzelf Sarah noemen vanwege het bereiken van de respectabele leeftijd van 50 jaar. Maar zo voel ik me gelukkig niet. Ze zeggen niet voor niets “50 is het nieuwe 40”. Daar sluit ik me graag bij aan.

Wel is het zo dat ik de afgelopen dagen regelmatig ben gaan terugblikken op mijn leven. Tot mijn 10e jaar was ik veel op stap met mijn opa. Mijn opa nam mijn zus en mij overal mee naar toe. Een opa uit duizenden! Opa regelde ponyrijles en kocht voor mijn zus en mij onze eerste pony. In de pubertijd was ik eerst een paardenmeisje en daarna werden dansen en twirlen mijn passie. Ik was eigenwijs, stortte mij volledig op de Seven Source en was ontzettend naïef. Ik had een groot vertrouwen, minder in mijzelf maar meer in anderen. Tussen mijn 20ste en 30ste ben ik gaan samenwonen en dacht ik dat ik de wijsheid in pacht had. Als ik nu maar voor mijn 30ste een mooi huis, een Porsche en een goede baan had, dan had ik het voor elkaar. En dat was ook het geval op mijn 29ste, maar tussen mijn 30ste en mijn 40ste voelde ik mij niet gelukkig en kwam ik er achter dat ik geluk niet kon kopen met als gevolg dat ik na een relatie van 20 jaar de moeilijkste beslissing uit mijn leven nam en deze relatie beëindigde om mijn zoektocht naar geluk in gang te zetten. De periode tussen mijn 40ste en mijn 50ste noem ik een emotionele roller coaster. Ik heb mijzelf uitgedaagd door een HBO opleiding Psychologie te volgen, ik werd ziek, kreeg relaties waarbij ik me meer een therapeut dan een partner voelde en heb zakelijk voor de nodige uitdagingen gestaan. Het komt er in die fase ongeveer op neer dat er maar weinig cliënten bij mij kwamen waarbij ik niet bij mezelf kon denken “Oh ja, dit heb ik ook wel eens ervaren en zo heb ik me ook wel eens gevoeld”. Voordeel is dat mijn invoelend vermogen daardoor sterk ontwikkeld is. En toch, als ik alles opnieuw zou mogen doen, zal ik opnieuw dezelfde keuzes maken. Ik ben trots op wie ik ben en wat ik heb bereikt. Mijn angst heb ik gedurende de jaren om weten te zetten in vertrouwen. Ik ben dankbaar dat ik anderen mag helpen bij hun zoektocht naar geluk. De mensen die een belangrijke rol in mijn leven spelen en gespeeld hebben zullen mij altijd dierbaar blijven. De positieve ervaringen koester ik, de negatieve ervaringen zijn mijn leermomenten, toen en nu nog steeds, en die laat ik voor wat ze zijn, alleen de inzichten over mijzelf draag ik met me mee en gebruik ik als referentie voor mijn huidige beslissingen.

Deel 1 van mijn leven is beëindigd. Deel 2 wordt nu geschreven. Het gaat over gepassioneerde liefde, warme vriendschappen, goede gezondheid, succesvol ondernemen, m.a.w. leven vanuit mijn passie en voldoening. Deel 2 eindigt met een happy end!