Free Preview

Hoi, leuk dat je meedoet met de training Reboot your Life. 

Deze training geeft jou de gelegenheid om in 10 weken tijd meer zelfinzicht  en vertrouwen in jezelf te krijgen en ik voel me vereerd dat ik een stukje met jou mee mag lopen in de ontwikkeling die je de komende weken gaat doormaken.

Heb jij je al aangemeld voor de besloten Facebookpagina? Op die pagina zal ik al je vragen gaan beantwoorden. Onthoud dat je niet de enige bent die op zoek is naar zichzelf of naar meer inzicht. Juist door ervaringen met elkaar te delen, kunnen we elkaar een stapje verder helpen.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy policy.
Ik Accepteer

Bedankt voor het volgen van de 1ste les! | Reboot Your Life | Karin Fehling from Karin Fehling on Vimeo.

Toen ikzelf op dit punt stond, nadat ik de moeilijke beslissing had genomen om uit elkaar te gaan, heb ik mij afgevraagd wat voor mij een eerste stap zou zijn. Ik voelde me verdrietig, onmachtig en radeloos en mijn hoofd maakte overuren.

Mijn gevoelens waren overweldigend en ik schoot van de ene emotie naar de andere. Verdriet maakte plaats voor angst en onzekerheid en ik twijfelde over mijn toekomst.

“Ging ik nog wel gelukkig worden, zou het mij lukken om een baan te krijgen, waar ging ik wonen?”

Ik had tijd nodig om tot rust te komen, zodat ik meer inzicht kon krijgen in mijn gevoelens en emoties. Wat mij in die tijd enorm geholpen heeft is schrijven.

Ik schreef iedere avond een kort stukje over de dag. Over hoe ik die ervaren had, was er was gebeurd, welke gedachten mij hadden bezig gehouden en hoe ik mij had gevoeld.

Door het uit te schrijven had ik de mogelijkheid om het terug te lezen. Als ik dan iets wilde verbeteren of veranderen had ik die mogelijkheid. Ik gebruik nu de gratis app “Moment Dairy” op mijn telefoon. Ik adviseer je om die te downloaden. Dat is een digitaal dagboek waar jij je ervaringen kan vastleggen.

En je telefoon heb je altijd bij de hand. Dus heb je inzichten of vind je iets belangrijk wat je niet wilt vergeten, zet het dan in de app.

Verder werd ik me bewust van mijn mindset. Wij denken vaak in goed en fout en niet in groei en ontwikkeling. Goed en fout zorgt voor faalangst en onzekerheid. We willen het allemaal goed doen en geen fouten maken, zodat we er niet op afgerekend kunnen worden. Dit terwijl we het nodig hebben om fouten te maken, want het is de manier om dat  leren. Om maar niet beoordeeld te hoeven worden leggen we de schuld bij een ander en nemen we  geen eigen verantwoordelijkheid.

Alles gebeurd voor een reden (ik geloof niet in toeval). Mijn nieuwe mindset werd dat het leven een aaneenschakeling is van ervaringen.

En iedere ervaring heeft een leermoment. En dat leermoment zegt iets over mij. Jezelf evalueren en reflecteren helpen je om inzicht in jezelf te krijgen. Soms kom je dan tot inzichten en soms komen de inzichten pas jaren later. Maar het levert je altijd iets op!

Het dagboek en een andere mindset gaan jou helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen. Het is belangrijk dat jij je bewust bent waar je nu staat. Hoe jij je voelt en welke gedachten jou bezig houden. Gebruik het dagboek de komende weken om notities in te maken of als je dat makkelijker vindt koop een mooi schrift en gebruik dat voor je notities. Altijd leuk om terug te lezen welke stappen jij hebt weten te zetten.

Om je eens helemaal in de dompelen in jouw gevoelswereld heb ik voor jou de volgende opdrachten.

___________________

Ga nu door met de opdracht om de eerste les af te ronden.

Klik op de blauwe knop ‘test zien’ om de opdracht van deze les te voltooien. Na het opslaan en inzenden van jouw antwoorden klik je vervolgens op de groene knop ‘les afronden’ op deze les pagina om door te gaan naar de volgende les.  

Let op: om de opdrachten succesvol af te ronden, moet je je ook aanmelden voor onze besloten facebookgroep.

Terug naar: Reboot your life!

Geef een reactie